Kom ud i naturen med Hornsherreds NATURekspres

Skibby Aktive for Fjordlandet er klar med et nyt initiativ, der skal bringe folk ud i naturen og forbinde lokale attraktioner.  

Der er mange smukke steder, interessante historier og seværdigheder i Hornsherred. Men forbindelsen mellem stederne og adgangen til naturen trænger til et gevaldigt løft. Dét løft skal Hornsherreds NATURekspres, der er en traktortrukket vogn med plads til 26 personer og to kørestole, sørge for.

- Vi er utrolig glade for at være lykkedes med at rejse midler til den her fine vogn, som er et kvantespring i forhold til vores arbejde med at øge adgangen til naturen og få Hornsherred til at hænge bedre sammen, fortæller Morten Kremmer, formand for Skibby Aktive for Fjordlandet. - Vi har store forventninger til, at vognen kommer til at køre rigtig meget rundt. Både for turister og lokale, for institutioner og organisationer og for private, som har brug for et sjovt køretøj i forbindelse med en begivenhed.    

Kommende ture kan bookes via www.naturekspres.dk. Forespørgsel på booking af vogn sker via:

Naturekspres koordinator:
Lene Jensen
Tlf: 6082 8544
Mail: info@skibbyaktive.dk

Til at organisere og køre Hornsherreds NATURekspres står ni frivillige landmænd klar. De er godkendt til persontransport og skal køre vognen fra cirka 1. april-31. oktober hvert år. Illustrationerne på siden af vognen er hentet fra På eventyr i Hornsherred, en børnebog foreningen udgav i forbindelse med åbningen af Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord 28. september 2019. Bogen er tegnet og fortalt af Illustrator og børnebogsforfatter Karen Borch.

Hornsherreds NATURekspres er blevet til med støtte fra Vores Natur puljen, som de tre fonde Nordea Fonden, 15. Juni Fonden og Aage V. Jensens Naturfond og partnerne DR, Danske Naturhistoriske Museer, Friluftsrådet og Naturstyrelsen står bag samt fra Veluxfonden og Nationalpark Skjoldungernes Land. Herudover medvirker Hansens Flødeis, Anlægsgartner Gottlieb A/S og Meny til at sikre vognens drift i 2020 og 2021.

Skibby Aktive for Fjordlandets formål er at udvikle Hornsherred med henblik på at øge livskvaliteten for beboere og understøtte turisme. Herunder er et af fokusområderne øget adgang til og aktiviteter i naturen. Udviklingen af ture med Hornsherreds NATURekspres sker i samarbejde med en lang række organisationer og institutioner, der skal hjælpe med at tilgodese alle typer målgrupper.