Brofest i Fjordlandet

Fra mandag den 30. september, hvor vi kører over Kronprinsesse Marys Bro til søndag den 6. oktober, fejer vi broåbningen - læs her.

Åbningen af Kronprinsesse Marys Bro 28. september i år er den største begivenhed i Hornsherred i 80 år.

 

Download aktivitetsskema og send til info@skibbyaktive.dk. 

SKAL BROEN ÅBNES FRA HORNSHERRED?

Selvfølgelig skal den det, men vi må desværre nu melde alt udsolgt!!

Vejdirektoratet indsætter busser fra Hornsherred, som kører deltagere ud på den nye vej - lige ved starten af broen. Her bliver der musik underholdning i ventetiden, indtil broen er officielt åbnet fra øst-siden. Så snart broen er åbnet bliver det muligt at gå over broen fra vest. På den måde kan borgerne mødes på midten af broen når broen åbnes fra begge sider samtidig.

Der kræver en billet for at deltage, men desværre er alt udsolgt nu!

Busserne vil køre fra Skibby, Jægerspris og Lyngerup:

Skibby – 3 busser:

Adresse: Bymidten 10, 4050 Skibby

Jægerspris – 1 bus:

Opsamlingssted: parkeringspladsen ved Møllegårdshallen, Møllevej 90, 3630 Jægerspris

Lyngerup – 1 bus:

Den nye pendlerparkering

 

Når dagen slutter... 

Du kan enten tage en offentlig bus hjem. Der går shuttlebus fra festpladsen til banegården i Frederikssund - derfra går der bus til Hornsherred ca hver halve time.

Alternativt kan du kl 17.30 tage en bus Vejdirektoratet kører fra festpladsen til de 3 opsamlingssteder i Hornsherred (Jægerspris, Lyndegrup og Skibby). Bussen går fra samme sted som shuttlebusserne til stationen. Se skilte på pladsen, eller spørg en guide.

 

Der er indsat 2 ekstrabusser på linje 313 til og fra Frederikssund Station. Busserne kører i pendulfart mellem Frederikssund Station og stoppestedet ved Strandvangen, og der vil køre en bus cirka hver 7. minut.

Rekruttering af frivillige til boguddeling:

Vil du hjælpe Skibby Aktive med at uddele 10.000 børnebøger?

Skibby Aktive for Fjordlandet udgiver med støtte fra en række sponsorer en børnebog om Hornsherred i september i år. Bogen har som mål at få læseren til at komme til Hornsherred og opleve naturen og de andre gode ting vi har at byde på.

Bogen udgives i 10.000 eksemplarer og vi håber langt størstedelen kan uddeles ved broåbnings festen den 28. september. Her kommer masser af børnefamilier og bedsteforældre som er i målgruppen for at læse vores bog. 

10.000 er mange bøger, så vi får brug for hjælp til at dele dem ud. Vil du hjælpe os med det?

Vi laver små grupper af frivillige flere steder på festpladsen, hvorfra vi vil dele bøgerne ud. Vi kender ikke tidspunkter endnu, men så snart programmet for festdagen er lagt fast får du nærmere besked.  Der vil være god mulighed for også at opleve selve festen

Vi håber du kan deltage og vil bruge en sjov dag sammen med os den 28. september.

Tilmeld dig: info@skibbyaktive.dk

 

Venlig hilsen Morten Kremmer

.

Broindvielse på bropladsen

Foreløbigt officielt program den 28. september på Marbækvej 56 i Frederikssund.

Pladsen er åben i tidsrummet 9 – 17 .

Telte og udstillinger lukker kl. 15.30.

 Når Kronprinsesse Marys Bro skal indvies lørdag den 28. september bliver det hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary der forestår den officielle åbning af broen.

 Ud over den officielle åbning af broen byder dagen på broløb og folkefest. Når broen er åbnet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, skydes broløbet i gang, og broen åbnes for alle, så løbere og gående kan nyde broen og udsigten, inden bilerne gør deres indtog.

Åbningen markeres ligeledes med kulturelle indslag, som Frederikssund Kommunes mange foreninger står for. Der vil blandt mange andre indslag være korsang, fotoudstillinger og vikingespil. På eventpladsen kan man opleve udstillinger om projektet, og der vil være aktiviteter for børn, der blandt andet kan støbe en bropille i beton eller prøve kræfter med perspektivtegning.