Rød Løber 31. august

Sæt stort kryds i jeres kalender den 31. august  hvor butikkerne ar åbent til kl. 21.00, masser af underholdning, musik og dans i Skibby.

Gå på opdagelse i alle de forretninger og steder der har en rød løber liggende. Mere deltaljeret program vil tilgå senere.

Aften er arrangeret af detailudvalget i Skibby Aktive for Fjordlandet.

Velkommen til en rigtig hyggelig aften

Aktiviteter August måned i Fjordlandet

Skønne aktiviteter i august 👏👏

3. aug Barokaften Selsø Slot kl. 19.30

10. aug Thord Lindé synger Bellmann kl. 19.30

10. aug Skibby Byfest – Skibby hallen kl. 12.00

11. aug Skibby Byfest – Skibby hallen kl. 09.00

11. aug Lørdagsmarked – Skibby Aktive Idrætspladsen 10-14.

12. aug Skibby Byfest – Skibby hallen kl. 10.00

12. aug Offentlig omvisning Selsø Slot kl. 14.00

15. aug Spansk Vinaften – kælderen Selsø Slot kl. 19.00

16. Sy dag Selsø Slot

26. aug Offentlig omvisning Selsø Slot kl. 14.00

31. aug Rød Løber – Skibby Aktive kl. 17.00-21.00

Sund sport at handle lokalt

SUND SPORT at HANDLE LOKALT
– det giver rigtig god mening 

Har du set Skibby Aktive for Fjordlandet kampagne i Hornsherred lokalavis ? 

Vi vil gerne huske alle på – vigtigheden i at handle lokalt, på den måde er vi med til at bevare de mange indkøbs muligheder vi har her i Fjordlandet, både på landet og i byerne – store som mindre forretninger.

Kom ind i kampen – sæt streamer på din bil og del det gode budskab 🚗

Husk udfyld den lille slip med navn og reg nr. har du streamer på din bil den 30. Juni 🚙deltager du i lodtrækningen om 4 x 250,- kr

Hent din streamer hos: 👇👇

Daglig Brugsen Dalby
Høkeren Venslev
Daglig Brugsen Skuldelev
Meny Skibby

Foredrag med Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark
Mathilde Walter Clark

Som 3. arrangement i serien om Henrik Pontoppidan holdt forfatteren Mathilde Walther Clark et spændende foredrag ”Selvrealiseringens to veje i Lykke-Per”. Foredraget blev overværet af 26 interesserede tilhørere.

Efter foredraget var der mulighed for at tilkendegive sin enighed eller uenighed med Mathildes tolkning af Henrik Pontoppidans Lykke-Per.

Foredraget fandt sted den 3. marts 2016 på Skibby bibliotek/fritidscenter, hvor også de to sidste arrangementer finder sted.

Torsdag d. 7.april kl. 16 på Skibby fritidscenter er det den sidste læsekreds, hvor det netop er Lykke-Per vi vil samtale om. Tilmelding via Frederikssund bibliotekerne.

Torsdag d. 28. april kl. 16 cykler vi fra Skibby fritidscenter” i Henrik Pontoppidans spor”. Carsten Pontoppidan vil på ruten fortælle som efterfølger af Henrik Pontoppidan. Ingen tilmelding, men medbring evt. vand og gule veste til turen.

Arrangører: Marianne Hansen Frederikssund bibliotekerne. Nanny Kragh Mortensen Skuldelev-Selsø multikulturforening og Hanne Kyvsgaard Skibby Aktive. Tilhørere

I Henrik Pontoppidans spor

”Har der virkelig boet et menneske, der har fået Nobels litteraturpris på Hornsherred?”

Svaret er JA Henrik Pontoppidan fik i 1917 Nobels Litteraturpris for ”sin autentiske skildring af dagliglivet i Danmark ” – og sandt at sige er vi ret stolte af det 🙂

Vi har besluttet os for, at vi vil gøre noget for, at Henrik Pontoppidans ophold i Hornsherred, og de spor det satte i hans berømte forfatterskab, får et kærligt blik.

Derfor inviterer vi alle, der har lyst, ind i Henrik Pontoppidans univers.

Læs mere: I Henrik Pontoppidans spor pjece.

Arrangementerne gennemføres i et samarbejde mellem Skibby Aktive, Frederikssund Bibliotekerne – Skibby og Skuldelev-Selsø Multikulturforening

Vikingedyst

Fredag den 29. maj deltog et hold fra Skibby Aktive i årets vikingedyst, der er en anderledes sjov og udfordrende dyst i vikingelege.

Som noget nyt var der i år ud over den sædvanlige dyst mellem firmahold indlagt en by konkurrence mellem Frederikssund, Slangerup, Jægerspris og Skibby om hvilken by, der har de sejeste ”erhvervsvikinger”. Hvert deltagende hold bestod af min. 8 og max. 12 personer, heraf skulle min. 3 vær kvinder.

Der skulle kæmpes i 9 forskellige vikingelege så som: Bueskydning, øksekast, Kongens fald, slæden, gå til Island efter sild og spyddet i midten.

Deltagerne tilbragte en aktiv eftermiddag. Vejret var ikke det bedste, men det blev dog kun til en enkelt lille byge, som alle (bortset fra de der var i konkurrence) søgte ly for under paraplyer, tagudhæng etc. Det hele sluttede af med et vikingemåltid i Valhal med efterfølgende præmieoverrækkelse samt musik og dans.

Selv om holdet kæmpede alt, hvad man kunne, var resultatet lidt magert, men vi blev ikke sidst, og til vores forsvar kunne man sagtens anføre, at gennemsnitsalderen på vores hold var over 60 år, hvilket nok var omkring 20 år mere end de andre holds. Hvis vi skal gøre os gældende til næste år, må vi nok prøve at få lidt yngre kræfter til at træde ind.